Rajčátkový salát

Do horkých dní, nebo jako příloha k jakémukoliv jídlu naprosto ideální. Všichni známe už ze školních jídelen, nakrájená rajčata, plavající s cibulí na jemno v jakémsi láku. Vzali jsme si základ a pokusili se z toho vytvořit něco lepšího a chutnějšího. Takže nám postačí jen rajčátka, cibule, sůl, pepř a majonéza, kterou můžeme nahradit jakýmkoliv dresinkem dle naší chuti a tím vlastně salátek pokaždé obměníme. Rajčátka si pokrájíme na kostky, plátky, prostě kdo jak má rád, cibuli na jemno, osolíme, opepříme a přidáme majolku nebo již uvedený dresink a důkladně promícháme. Množství majolky či dresinku závisí na tom, jak moc vláčný salátek chceme. Po zamíchání ještě dochutíme, je-li potřeba, pro ostřejší chuť je možné přidat trošičku chilli. Salátek před podáním necháme alespoň 30 minut odležet v lednici, aby se nám chutě dobře propojily. Inu, teď už jen dobrého chutnání přejeme.