Bramborové těsto na ...

Koupily jste si někdy bramborový knedlík v obchodě? A zkusily jste ho po někom hodit? Nedělejte to, toho dotyčného ve většině případů zabijete, pokud se trefíte. Nebo ten blevajs z prášku, kejda, která po uvaření, tedy pokud se vám to povede, jako knedlík fakt nechutná. Možná si to myslíte, ale nechutná. Přitom domácí, jednoduchý a výtečný bramborový knedlík je brnkačka, i když to zabere trošku více času, než dojít do obchodu. Ale už nebudete chtít jinak. Na 2 šišky potřebujeme 0,5 kg brambor, vejce, Dětskou krupičku, hrubou mouku a sůl. Brambory si uvaříme ve slupce do měkka, pokud budou malinko rozvařené, nevadí. Po uvaření je necháme na okně, balkoně či zahradě zchladit. Oloupeme, protlačíme je struhadlem do mísy a přidáme 4 lžíce dětské krupičky a 12 lžic hrubé mouky. Na vrch přidáme 1 vejce a propracujeme důkladně těsto. Pak už jen uděláme válečky a ve vroucí a osolené vodě vaříme cca 20 minut. Samozřejmě lze udělat halušky nebo šišky, plněné knedlíky, nemusí jít nezbytně o obyčejný knedlík. Já dělám dvojitou dávku, jednoduchou jsem udělal jen poprvé a než se stačilo dodělat vše ostatní, knedlíky byly pryč. Tolik celé rodině chutnali. Tak dobrou chuť