Vaječnice

Blíží se víkend a ten se má po pracovním týdnu dostatečně užít. Samozřejmě víkend může někdo mít i v úterý, zejména ti, kteří o víkendu pracují. A právě dny volna, to chce začít něčím dobrým, co potěší naše bříška. Pojďme do jednoduché vaječnice. Tohle jídlo zbožňuji od studentských let a domácí je epes rádes. Jak na ni? Stačí nám krajíc chleba a jedno vejce pro každou osobu, ale samozřejmě nemusíme šetřit. Klasicky sůl, pepř, červenou sladkou papriku a kyselé okurky nakrájíme na proužky a cibuli na kolečka. Ta ale není nutná, například moje milovaná manželka ji vůbec nemusí, takže jede bez ní. Důležitou součástí je hořčice nebo kečup dle chuti. Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme a šup na pánev. Omeletka je během chviličky, při které potřeme krajíc právě zmíněnou hořčicí a kečupem. Na to dáme kolečka cibule, omeletku přehneme, složíme do trojúhelníku, nebo do jakéhokoli tvaru, kreativitě se meze nekladou, šupky na chléb a lehce posypeme červenou paprikou. Navrch dáme kyselé okurky, někdo třeba plátkový sýr, opět je na každém. Já, pro trochu zpestření ještě krájím zeleninku pro odlehčení a ohřívám párky. Tím je proměna obyčejného jídla v neobyčejné dovršena, tedy alespoň za mě, ale jak říkám, kreativita nemá mezí. Věříme, že tím uděláte radost svým protějškům, dětem či rodičům a my vám přejeme dobrou chuť.