Vinná klobása

Vinnou klobásku znám od maminky jako jedno z vánočních jídel. To mi vydrželo do dnešních dní, jen se toho dost změnilo a tuhle lahůdku si lze připravit téměř kdykoliv. Záměrně uvádíme, že téměř, neboť každý opravdový řezník nám poví, že v parných dnech tento výrobek prostě k sehnání není. No, tam kde je prý svět ještě v pořádku se sehnat dá, ale jaká bude asi její kvalita? Ale, pojďme k jednoduché a rychlé přípravě. Jsou dvě varianty. Jedna z nich je, že klobásu smotáme do klubíčka propíchneme špejlí, aby se nám při další přípravě nerozmotala, Druhá je pak naprosto jednoduchá, kus necháme jak je a na motání se vybodneme. Další krok je také dvojího provedení. Lze si šneka obalit v trojobalu jako řízek, nebo zase bodáme na jakoukoliv přípravu a smažíme na přírodno. Klasicky na pánvi osmahneme, i tento krok je velmi rychlý. Jako příloha jsou ideální vařené brambory, popřípadě šťouchané, dochucené provensálskými bylinkami. Tak tedy dobrou chuť