Uzené se zeleninou

Opět jedno z jídel, které asi naše děti lákat nebude. Než recept zavrhnete, věřte, že opak byl ve výsledku pravdou. Pojďme to tedy společně zkusit.

Uzené maso si nakrájíme na kostičky, jednu cibuli na jemno společně s česnekem a druhou na kolečka stejně, jako mrkev a pórek. Jako přílohu volíme brambory.

A hurá s cibulkou a česnekem nakrájenými na jemno na pánev, zlehka osmahneme a přidáme mrkev, společně podusíme. Po několika minutách je mrkvička měkčí, přidáváme uzené a společně orestujeme. Na závěr přidáváme pórek a opět lehce celé podusíme pod pokličkou. Výtvor dochutíme dle našich chutí solí, pepřem a lžičkou adžiky.

Přílohu, tedy brambory si uvaříme ve slupce, poté nakrájíme na měsíčky a s kolečky cibule opečeme na pánvi. Výsledek je naprosto skvělý, popřejeme vám tedy dobrou chuť a jdeme se pustit do jídla.