Chlebíčky

Známe několik druhů s vajíčkem, šunkou, sýrem a nevím, čím vším. Cena za ně ale stoupá do astronomických výšek a kvalita na mnoha místech pomalu, ale jistě upadá. Tenhle problém my ale neřešíme, děláme si vlastní, respektive má skvělá a šikovná manželka čas od času vytvoří fantastické chlebíčky s vlastní pomazánkou. Je jednoduchá, zato naprosto famózní. Stačí vám na ni salám dle vlastního výběru (šunka, šunkový, gothaj, jemný...) v celku, sýr na strouhání, majonéza a česnek. Na ozdobu vajíčko na tvrdo, rajské a petrželku či cibulku, jako základ samozřejmě veku. A jdeme na to. Nakrájíme si veku, někdo ji krájí rovně, někdo šikmo, že prý to lépe vypadá a chlebíček je i větší. Nechám to na každém z vás. Do mísy si nastrouháme salám a sýr, smícháme s majonézou, množství opět dle chuti, ale nemělo by to úplně plavat, jen tak akorát na spojení. Také dle chuti propasujeme nebo nastrouháme česnek a pořádně zamícháme. Můžeme nechat 1 - 2 hodiny v lednici, aby se chutě spojily, ale není to nezbytné. Naneseme na plátek veky a dozdobíme vajíčkem, rajským, může být i paprika, okurka, ředkvička, jak kdo chce. A pak už jenom baštíme, snad i vám budou chutnat, dobrou chuť.