Čevabčiči

Dnes opět masový oběd. Pro několik lidí se maso stává něčím, co není k snědku. Od jakživa byl člověk především masožravec a nerozumíme tomu, proč má někdo potřebu to měnit. Pro lidské tělo to není přirozené, ale pokud i tak někdo vegetuje, přijďte, až posekáme zahradu. Pro nás normální jdeme do Čevábů. Jednoduché a chutné čevabčiči lze podávat s bramborem nebo kaší, pečivem, zelným salátem. Někdo k tomu rád cibuli s hořčicí nebo tatarku, do té my ale v tomto případě nejdeme. A teď to hlavní a jednoduché jídlo. Mleté maso smícháme s cibulí nakrájenou na velmi drobno, prolisovaným česnekem utřeným se solí, vejcem, majoránkou a sladkou paprikou. Osolíme a opepříme, pokud je směs řidší, můžeme přidat trošku strouhanky. Milovníci ostrých jídel můžou přidat i chilli (velice chutné a kvalitní nabízí Krakatoa chilli farm – doporučujeme). Ze směsi pak tvoříme válečky, které zprudka opečeme v rozpáleném tuku a máme vlastně hotovo. Fantastické jednoduché jídlo, které potěší děti i dospělé. Nezbývá než vám popřát dobrou chuť...