Sedlácká bašta

Na první pohled něco extrémně jednoduchého, rychlého, ale taaaak dobrého. 

Na celý zázrak nám postačí pár brambor, kousek točeného nebo uzeného, dvě vejce na jednotlivou porci, cibuli, sádlo a trošku oleje nebo másla. Pak také něco zeleného, trošku petrželky, pórku, prostě co zahrádka či dům dal. 

Brambory si předvaříme a budeme je potřebovat na kostky, nebo plátky. Cibuli nakrájíme na jemno, uzeninu na kostičky a na másle či oleji restujeme, cibulku do zlatova. Uzeninu pěkně do opečení. Mezitím si na vedlejší pánvi na sádle orestujeme předvařené a dle libosti nakrájené brambory, ke kterým přidáme cibulku s uzeninou a promícháme. Na volné pánvi po cibulce a uzenině si ze dvou vajec vytvoříme volské oko, žloutek by měl zůstat tekutý, aby se na talíři propojil s bramborem a uzeninou. Ne každý to ale má takto rád. Pak už jen servírujeme promíchané orestované brambory s cibulkou a uzeninou na talíř, volské oko přijde na vrch a pro oko a chuť posypeme nakrájenou petrželkou, nebo čímkoliv zeleným. 

Oooh, to je bašta, necháme si chutnat a i vám přejeme dobrou chuť.