Hovězí vývar

Do tlakového hrnce lijeme studenou vodu, do ní vkládáme pěkný kus z předku krávy či býčka (přední hovězí), do kovového vajíčka (kořenka k vaření) dáme celý pepř a nové koření, bobkový list a dáme vařit. Hovězí chce vařit trošičku déle, záleží na tom, jaký atlet kravka byla. Určitě to chce i v tlakáči alespoň 45 minut, ale chce to zkoušet, dokud není maso měkké. Pokud nám již kravka změkla, vyndáme ji i s kořením, naopak do vývaru vkládáme nakrájenou cibuli, petržel, celer, mrkev, hrášek a pórek a dáme opět chvíli vařit. Mezi tím si na kostičky nakrájíme změklou kravku, kterou po rozkrájení vložíme zpět do hrnce a přidáme vlasové nudle. Máme-li domácí, jen dobře. K tomu nakrájený čerstvý libeček, necháme minutku dvě společně povařit a bez vaření už jen poslední věc, a to nakrájenou petrželku. Fantastický vývar je na světě, na bolavou hlavu nebo bříško ten nejlepší lék, nebo jen tak. Tak tedy dobrou chuť