Řezanka z Habrovic
![](https://b6c2ba9408.clvaw-cdnwnd.com/2439ffc88f31a265961880293d6cfb78/200004241-b144cb144e/IMG_20230323_182655.jpeg?ph=b6c2ba9408)
Jedná se o naprosto chuťově lahodné jídlo. K jeho přípravě potřebujeme:
Cibuli, měkký salám vcelku, ostravskou klobásu nebo jakoukoliv jinou a jemný párek, kuřecí maso, pórek a klasicky sůl, pepř a kmín.
A jdeme na jednoduchou přípravu. Kuřecí maso si uvaříme a pak si jej natrháme na kousky. Nebo v lepším případě nám maso zůstalo z pečínky z předešlého dne.
Cibuli nakrájíme na jemno, párek, klobásu a pórek na kolečka a měkký salám na drobné kostičky.
Na pánvi s troškou sádla či oleje zlehka osmahneme cibuli do zesklovatění a přidáme veškerou uzeninu. Společně osmahneme a přidáme pórek, přiklopíme a na mírném ohni lehce společně podusíme. Poté přidáme uvařené a natrhané kuřecí maso, osolíme a opepříme, přidáme kmín, pořádně společně promícháme a necháme prohřát. Dle potřeby ještě dochutíme.
Jako příloha jsou vhodné brambory, které si uvaříme ve slupce ne úplně do měkka, rozkrojíme si je na měsíčky či kolečka a takto i se slupkou na pánvi opečeme.
I když na přípravu jde o trošičku náročnější jídlo, výsledek je naprosto fantastický a nám nezbývá, než popřát dobrou chuť.