Řezanka z Habrovic

Jedná se o naprosto chuťově lahodné jídlo. K jeho přípravě potřebujeme:

Cibuli, měkký salám vcelku, ostravskou klobásu nebo jakoukoliv jinou a jemný párek, kuřecí maso, pórek a klasicky sůl, pepř a kmín.

A jdeme na jednoduchou přípravu. Kuřecí maso si uvaříme a pak si jej natrháme na kousky. Nebo v lepším případě nám maso zůstalo z pečínky z předešlého dne.

Cibuli nakrájíme na jemno, párek, klobásu a pórek na kolečka a měkký salám na drobné kostičky. 

Na pánvi s troškou sádla či oleje zlehka osmahneme cibuli do zesklovatění a přidáme veškerou uzeninu. Společně osmahneme a přidáme pórek, přiklopíme a na mírném ohni lehce společně podusíme. Poté přidáme uvařené a natrhané kuřecí maso, osolíme a opepříme, přidáme kmín, pořádně společně promícháme a necháme prohřát. Dle potřeby ještě dochutíme.

Jako příloha jsou vhodné brambory, které si uvaříme ve slupce ne úplně do měkka, rozkrojíme si je na měsíčky či kolečka a takto i se slupkou na pánvi opečeme.

I když na přípravu jde o trošičku náročnější jídlo, výsledek je naprosto fantastický a nám nezbývá, než popřát dobrou chuť.