Kuře na zelenině

Opět jde o recept, který zvládne úplně každý, tedy i já. Pamatuji si, že jej dělávala naše mamka a já se vždy olizoval až za ušima. Nepotřebujete vlastně nic jiného, než kuřecí maso, já beru celé kuře, které si ještě za syrova rozporcuji, ale nechám na vás, zda se budete držet přesně mého výběru. Papriku, nejlépe bílou, rajské, něco na přílohu, já opět sahám do našich vlastních brambor a udělám kaši a pak už jen klasické koření. Jdu na to. Kuře si teda naporcuju, do pekáče dám trošku oleje, rozkrájím si papriky a rajské na kostičky a zaplním celé dno pekáče vrstvou cca 1 - 2 cm. Záleží, jak velký pekáč máte, aby nebylo potřeba nakrájet celou plantáž. Na to dám maso, které předtím osolím, opepřím a posypu sladkou paprikou. Zeleninu taktéž trošku osolím a dám péct. Samozřejmě po chvilce přidám trošku horké vody na podlití, ale není potřeba moc, zelenina pustí vlastní šťávu. Častěji podlévám, aby se chutě smíchaly, peču pozvolna na 160 stupňů do zlatova. Celá akce netrvá více jak hodinku, spíše tak třičtvrtě, ale záleží na troubě. Mezitím si udělám bramkaši, ke které přidám na talíř opečené masíčko a lehce poliji výpekem. Zelenina nemůže chybět, v kombinaci s pečenou pipinou vytváří nezaměnitelnou chuť. Tak co, chutná? Dobrou chuť