Bábovka ze základky

Tenhle recept na výtečnou bábovku máme od manželčiny kamarádky ze základní školy. Je jednoduchý a výsledek velice chutný.

Potřebujeme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a taktéž 1 prdopeč (prášek do pečiva, někteří stále nevědí) a 1 šlehačku v kelímku, popřípadě smetanu ke šlehání. Nesmíme zapomenout na 3 vejce a mléka dle potřeby natolik, aby výsledné těsto nebylo moc tuhé.

Vše se důkladně promíchá. Připravíme si formu. Tu vymažeme tukem nebo olejem a vysypeme polohrubou moukou. Někdo místo mouky používá i strouhanku. Těsto nalijeme do formy a už šupky do předehřáté trouby. Pozor na to, že každý a každá trouba peče jinak, my například v horkovzdušné na 160 stupňů cca 45 minut. Bábovku kontrolujeme špejlí, zda je již propečená. Po dopečení necháme vychladnout, poté obrátíme a přes formu dáme mokrou utěrku či hadr a bábovka se sama povolí. Takový malý zlepšovák, abychom se neprali s vyklepáváním z formy. No a teď už jen pocukrovat moučkovým cukrem a hurá do ní. Tak tedy dobrou chuť.