Chlebíková polévka

Vtipné na tomhle jednoduchém jídle je to, že je úplně jedno, o jakou polévku vlastně jde. Zda má někdo raději gulášovku, bramboračku, nebo jako my poctivý domácí hovězí vývar. Klasika hovězí masíčko, šup do tlakáče, aby pěkně změklo a samotný vývar se trošku dochutí, přidáme zeleninu, bohužel mraženou, páč z té naší máme zatím jen pórek a masíčko nakrájíme na kostičky. Pro alespoň nějaký pocit čerstvosti, tedy z pórku už krájíme kolečka a cpeme je do polévky. Hlavní vtip na tom je samotné servírování. K tomu potřebuji bochník chleba, žádný trhanec, na to pozor. Odkrojím horní část, tu budeme ještě potřebovat a opatrně vyberu vnitřek, tedy to měkké těstíčko. Někdo si z toho dělá strouhanku a na něco je opravdu chutnější, než z rohlíků a kupovaná obzvlášť, jiní zase pro ptáčky. U nás buď jako zahušťovadlo do guláše, nebo právě jako uzobávadlo k oné polévce. Vnitřek pak lehce vymažu sádlem, žádný tlak, jen tak potřu a už do chlebíku liji polévku. Naběračkou, samozřejmě a přiklopím odkrojeným víkem. Jednoduché a skvěle vypadající jídlo. A přitom taková blbost...

Dobrou chuť