Listová kapsa s hermelínem

Onehdá přišla moje manželka s tím, že mi udělá hermelínové překvapení. To asi proto, že sýr a především hermelín máme velice rádi. Nakonec výsledek byl skvostný a recept je tak jednoduchý, že jej zvládne úplně každý. Na přípravu potřebujeme listové těsto, rozválené na pomoučeném vále. Kdo neví, tak hladká mouka. Těsto si rozkrojíme na čtyři díly. Vedle si v misce smícháme koření na gril či grilovaný sýr v oleji. Bereme do tlapek hermelín, ve směsi oleje a koření jej parádně smáčíme ze všech tran a položíme na jeden díl těsta. Pečlivě sýr zabalíme jako do šátečku, aby nám hermelín nevytekl. Takto pokračujeme s dalšími porcemi podle počtu strávníků, šátečky poté naskládáme do pekáčku na pečící papír a potřeme důkladně rozšlehaným vejcem. Pak už jen do trouby a pečeme do zlatova. Nejideálnější přílohou jsou brambory, kaše nebo hranolky. Teď už ale zbývá jen jediné, popřát dobrou chuť.