Vaječná omeleta jinak

Je nedělní ráno, celý týden manželka u plotny vymýšlí, co udělat k obědu, proto dnes musíme udělat změnu. Nejsem žádný Pohlreich, ani jiný světoborný kuchař, přesto vím, že i s málem se dá velmi mile překvapit. No tak prosím vás, stále jsme u jídla! Pro dva lidi si připravím 4 krajíce chleba, může být i starší, ne natolik, aby obsahoval již penicilin. Máslo, 4 vejce, dva listy Pekingského zelí, které lze nahradit listy ledového salátu, hořčici, já dnes použiji Francouzský dresing, pro chuť přidávám strouhaný sýr a zeleninu jako oblohu. Na talíř si připravím nakrájená rajčátka, může být okurka, paprika a přidávám tvrdší střed pekingáče. Ozdobu a přílohu v jednom mám připravenou, do většího hrnku či misky rozklepnu vejce, osolím, opepřím a rozšlehám. Mezitím si předehřeji na pánvi trošku másla, můžete i olej nebo sádlo, každý dle chuti. Poté naliji rozšlehaná vejce a nechám smažit omeletu. Teď si krajíce chleba v topinkovači, předehřáté troubě nebo na suché pánvi zlehka rozpeču, potřu máslem a na vrch položím již hotovou omeletu rozkrojenou na 4 díly. Posypu strouhaným sýrem, zakápnu dresingem nebo hořčicí, na vrch položím list pekingáče, popřípadě salátu a ještě jednou velmi zlehka zakápnu dresingem. V podstatě dětská verze může být i s kečupem, mě tak napadá. Teď už jen nosíme na stůl, někomu kávu, jinému čaj nebo kakao a úsměv na rtech našich blízkých je na světě. Tak dobrou chuť