Kuře v zelí

Jednoduchý recept na skvělé jídlo mi kdysi poradila moje babička. Pravila, abych si vymazal pekáček sádlem, do něj naskládal propláchlé kysané zelí a na vrch naskládal kuřecí kousky. Pokud bych dělal celé kuře, nacpal bych zelí i do kuřete, co se do něj vejde. Nebojte, jemu už to nevadí. V případě celého kuřete je výsledek chutnější, ale ta práce. Maso klasicky osolíme, opepříme a přidáme trošku kmínu. Já pro dobrou kůrčičku přidávám na vrch trošku papriky. Dáme péct na 170 stupňů (horkovzduch), později můžeme zvolnit na 150. Podléváme, aby se nám zelí nepřichytilo. Kuře a zelí nám ale pustí šťávu a chutě se dokonale promísí. Cca za hoďku máme hotovo. Jako přílohu můžete cokoliv dle vlastní libosti, výsledek vážně stojí za to. Tak snad už jen dobrou chuť.