Kuře obyčejně lahodně

Kuře se dá udělat různými způsoby. Ten nejjednodušší a nejlahodnější je ho prostě upéct. Vezmeme pipinu, osolíme, dáme do pekáčku, my ho před tím vymažeme, pak kuřátko posypeme kmínem. A už s ním šup do trouby, u nás horkovzduch, takže prvních 15 minut na 180 stupňů, poté snižujeme na 150 stupňů a pečeme asi hodinku. Podléváme, aby nám pipka neuschla. Na závěr kuřátko podlejeme, zasypeme, poprášíme kořením na kuře, nebo grilovacím kořením. Může být obyčejná sladká paprika a zvýšíme pipině teplotu na 200 stupňů. Po pěti, maximálně deseti minutách vypínáme. Jde nám už jen o zlatý efekt a vypečenou kůrčičku. Podáváme s bramborem, kaší, rýží a nebo knedlem a zelím či špenátem. Jak je každému libo, i samotné s pečivem je skvostné. Přátelé, dobrou chuť.