Pod Radyní

Při cestě na stejnojmennou zříceninu hradu jsme uvítali restauraci. Přímo k ní se dá dojet autem, což také děláme a před krátkým výšlapem na hrad, který je takřka na dosah ruky, se jdeme posilnit. Velmi čistá a útulná restaurace, nabídka dle sezony, tudíž za nás zvěřina a houby. Inu dobrá, jdu do zvěřinové sekané s domácím bramborovým salátem, má krásná a milovaná manželka medailonky z vepřové panenky s houbovou omáčkou a pečeným bramborem. Obsluha trošičku vázne na to, že nás v restauraci sedí jen hrstka. Oceňujeme ale vlastní bylinky, které si zde pěstují, naopak trošku nám vadí volný přístup pejsků, kdy jsme zde prakticky jediní bez čtyřnohého miláčka. Nic proti pejskům, byť tedy jde asi o módní trend, s ohledem na jejich množství v našem státě, ale úplně aby mi u stolu seděl čísi Ferda zrovna, když jím, to mi fakt jako vadí. K jídlu musíme říci, že je velice chutné, ale už jsme jedli i lepší a levněji, na stranu druhou podstatně horší a dráž. Takže lepší průměr, tedy alespoň našich chuťových buněk, musíme ale vyzdvihnout výbornou domácí limonádu, která nám chutnala oběma. Takže i sem hurá za jídlem, dokonce i s vaším raťafáčkem, dobrou chuť ...