U Eichlerů, Ústí n.L.

Vracíme se z ne příliš povedeného víkendu, resp. počasí úžasné, příroda krásná, jen ti lidé. Ale to je na jiné povídání. Máme hlad a manželka přišla s informací, že nedaleko od nás výborně vaří. Tak tedy jdeme na průzkumy.

Restaurace v ústeckých Všebořicích s názvem U Eichlerů. Veliká pěkná předzahrádka, kde je poměrně plno, my jdeme ale dovnitř. Za slunečného počasí je v klimatizované, čisté a příjemné restauraci volných míst kupodivu více. První, co nás napadá, že dle krásného interiéru bude jídlo o něco dražší, než v jiných podnicích. Obsluha je zde všímavá a příjemná, veškeré informace jsou nejen v jídelním a nápojovém lístku, ale i doplněny mluveným slovem obsluhy. Skvělé. Výběr z několika druhů jídel, steaky, burger, ryba, hovězí, kuřecí, vepřové. Ježíši, co vegouši? Ti si můžou jít posekat zahradu, tady je to především pro masožravce a to nic ve zlém. Vybíráme tedy kuřecí prso s kůží, grilovanou zeleninou s rajčatovou pastou a česnekem, bazalkou a smaženou rukolou. Manželka si k tomu přiobjednává hranolky grilované ve slupce. Já jdu do vepřové panenky s bramborovými škubánky na sádle, žampionovým ragú, grilovanou mladou kapustou a rozmarýnovým olejem. Jídlo, servírované lidem před námi, vypadá naprosto skvostně. Ve finále i ta naše jídla jsou naprosto esteticky fantastická, chuťově luxusní a porce více než dostatečné. K těmto laskominám si lze dopřát něco z plzeňských piv, domácí limo nebo točenou kofolu. Zároveň je v nabídce sezónní menu, nyní v září jedou v houbách, jelenech a dalších lesních pokladech. Neuvěřitelně výborně jsme si pošmákli a přichází čas na placení. No, nečekejte takovéhle ňamky za cenu smažáku v bufíku, ale rozhodně cena je naprosto adekvátní jídlu, servisu a prostředí. Tak tuhle restauraci vřele doporučujeme a všem přejeme dobrou chuť.