Milánské špagety

Do vroucí osolené vody dáme vařit balíček špaget. Doporučujeme jej tedy nejdříve rozbalit a dát vařit jen ty špagety. Vaříme cca 8 minut, prostě tzv. na skus. Vodu všechnu nevyléváme, bude se nám ještě hodit. Na pánvi si rozpálíme olej, dáme na drobno nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět a přidáme mleté vepřové maso. Promícháme a společně s cibulkou orestujeme. Jakmile máme masíčko orestované, přimícháme plechovku krájených rajčat a rajčatový protlak. Pokud jej nemáte, lze použít kečup, to my ale neradi. Poté malinkato podlijeme vodou ze špaget, promícháme a dle chuti přidáme prolisovaný, či na drobno nakrájený česnek, oregáno, pepř, sůl. Lahodná směs, která nám vznikla, se správně má nandat na špagety, u nás ji rovnou smícháme se špagetami, vše pak dáme do pekáčku a zasypeme strouhaným sýrem. S tím šupky do trouby zapéct do zezlátnutí sýra. Až teď přichází na řadu kečup, kterým každou porci před servírováním lehce pokapeme. Dodá tomu ještě lepší chuť. Nechte si chutnat a věříme, že nezbyde.