Nudle s kuřecím po česku

Nudle, křehké kuře, nebo cokoliv od Vietnamců. Určitě většina z nás alespoň jednou takové jídlo ochutnala. Jednoho dne jsme dostali chuť na těstoviny a že prý si zajedeme ke stánku pro nudle. Já, manželka a děti, čtyři porce, takže nic, co by jsme nezvládli doma. Jdu na to. Dávám vařit vodu do hrnce na špagety, které budou náhražkou za nudle a více zasytí. V momentě varu do ní dám kapku oleje, špagety a osolím. Po uvaření je zcedím a prozatím odložím. Beru kuřecí maso, nakrájím na kostky, oloupu a nakrájím cibuli a šup obojí na pánev a na sporák, samozřejmě na kapku oleje. Osolím, opepřím a lehce zasypu sladkou paprikou a adžikou, místo adžiky lze použít kari. Po chvilce přiklopím pokličkou a dusím ve vlastní šťávě, kterou maso pustilo. Připravím si dva stroužky česneku, ale můžete klidně i více, oloupu je a nakrájím na velmi jemno. Dále pak zeleninu, nejlépe barevné papriky, ale i klidně jakoukoliv mraženou dle chuti, já klidně k paprikám mražené fazolky. Pokud již je maso podušeno do měkka, přidám zeleninu a nechám na pánvi prohřát s masem. Až když je i zelenina prohřátá, přidám špagety a prohřeji i s nimi. Nejlepší je pánev wok, popřípadě vše pro dobré zamíchání můžete dát do hrnce. Zaliji sojovou omáčkou a nechám tedy pořádně prohřát, těsně před koncem přidám nakrájený česnek. Vše ještě důkladně promíchám a můžu servírovat. Jako doplněk můžete na talíři přidat tatarku. Čtyři porce nás vyšly mnohem levněji a pochutnali jsme si stejně, ne-li ještě více. Co dodat, snad jen dobrou chuť.