Dráteník aneb skoropizza

Máte rádi pizzu? Co takhle domácí a mnohem jednodušší verzi? Jdeme na to a výsledek bude naprosto famózní.

Nastrouháme cuketu (cca 400 g), přidáme půl hrnku hladké a stejné množství hrubé mouky, 3 vejce, nikoliv do skla, půl hrnku oleje, cibuli nakrájíme na kostičky, stejně tak salám (nebo uzené maso), nastrouháme česnek dle chuti, prášek do pečiva (pro znalé prdopeč), osolíme a ochutíme majoránkou a mletým či drceným kmínem. Směs rozprostřeme na plech (pečící papír), na vrch poskládáme nakrájené papriky a rajčata na plátky. Posypeme strouhaným sýrem (lze i nivou, každý dle chuti). Pečeme asi 35 minut na 180 stupňů. Hotovou ňamku lze konzumovat teplou i studenou, nejlépe pokapanou kečupem. 

Přejeme dobrou chuť