Gröstl

Toto typicky rakouské jídlo mne velce potěšilo. Je jednoduché, rychlé, zasytí a skvěle chutná, přitom taková blbost...
Stačí nám pár vařených brambor, uzenina, nejlépe klobása, cibule, vejce, sůl, pepř a červená paprika. Na dozdobení pak jarní cibulka nebo šnitlík. Brambory nakrájíme dle libosti, na čtvrtky, plátky, prostě jakkoliv, klobásu či uzeninu na plátky, cibuli na proužky a na pánvi vše orestujeme. Poté rozklepneme vejce, podle počtu osob bude i vajec, a necháme dosmažit. My občas vejce rozmícháme ještě před zalitím surovin na pánvi. Osolíme, opepříme, okořeníme červenou paprikou. Má-li někdo rád rajská a papriku, můžeme tím dozdobit. Na vrch posypeme jarní cibulkou nebo šnitlíkem a servírujeme. Dobrou chuť...