Cikánská hovězí s rýží

Na tohle fantastické jídlo si připravíme hovězí zadní. U nás jede mladý býček, tudíž mně se to vyhnulo. Dopředu si na nudličky nakrájíme rajčata a papriky, které na chvíli odložíme. Maso prošpikujeme slaninou, nakrájíme si jednu větší cibuli a na oleji ji zpěníme v hrnci. V našem případě opět tlakáč. Na zpěněnou cibuli dáme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Poté přidáme mletou sladkou papriku, pepř a sůl, maličko podlijeme vodou a chvíli společně dusíme. Po této chvíli přimícháme rajčatový protlak, opět chvíli necháme spojit chutě. Nyní přichází na řadu nakrájená zelenina, tedy rajské a papriky, přilijeme vývar, uzavřeme a vaříme do změknutí. V našem případě v tlakáči cca 45 minut. Mezitím si uvaříme rýži, většinou je návod na přípravu na každé z nich. Pokud by chtěl někdo receptík na lepší rýži, dejte vědět na FB. Po uvaření maso vyndáme z hrnce a nakrájíme na plátky. Omáčku zahustíme a dle vlastní chuti dochutíme. Máme hotovo, servírujeme a my vám přejeme dobrou chuť.