Gnocchi s listovým špenátem a mletým masem

Gnocchi si kupujeme jako polotovar. Jejich následná příprava je velmi jednoduchá, v podstatě se během chvilky uvaří ve vroucí vodě. A když říkáme během chvilky, tak opravdu během několika málo minut. Podstatně déle nám trvala debata, zda se říká gnoči. A výsledek je, že správná výslovnost je ňoki, což se nám ale příliš nelíbí. Nu což, nakonec je to jedno, protože i ňoki budou laskominou.

K nim si dnes připravíme mleté maso, konkrétně mix vepřového a hovězího. K tomu prolisujeme 3 stroužky česneku, přidáme k masu, osolíme a opepříme, přidáme špetku mletého kmínu, tymiánu a koření do mletých mas. Celé to důkladně promícháme, dle potřeby ještě dochutíme. Ochucené maso dále tepelně opracujeme na pánvi, kde maso osmahneme a přidáme špenátové listy, promícháme a společně na mírném ohni podusíme. 

Závěrem můžeme přidat gnocchi, popřípadě je lze podávat zvlášť. Konec můžeme ještě zpestřit posypáním strouhaného sýra. Ať tak či onak, jedná se o naprostou laskominu rychle připravenou a stejně rychle snědenou, tak snad už jen dobrou chuť.