Kari rýže s kuřecím

Naprosto jednoduché, lehké a především rychlé jídlo, které chutná skvěle. Není každý den posvícení a tak se nám fakt nechce stát každý den u plotny. Ale zase nechceme rodinu odbýt nějakým fastfoodovým blafem. Tak jdem do domácí přípravy a trošičku to vytuníme, ať to vypadá. Postačí nám rýže, kuřecí noha, olej, sůl, pepř, kmín, kari a troška červené papriky. Na dozdobení pár rajčátek.

Kuřecí nohu osolíme, někdo předtím ještě oplachuje, opepříme, posypeme lehce kmínem a červenou paprikou. Ta dá ve výsledku kůžičce tu správnou chuť. No a pečeme na oleji v pekáčku v troubě na mírno, aby se nám nožka propekla, čas od času podlijeme převařenou vodou, aby nám nožka nevyschla. Peče se do zlatova.

Rýže je stejně jednoduchá, prostě uvaříme v osolené vodě, někdo přidává kapičku oleje. Jen před samotným dovařením do rýže přidáme kari. Dle množství získáme odstín žluté, konečnou barvičku tak necháme na každém z vás.

Servírujeme, do vodou vymytého menšího hrnečku napěchujeme rýži a vyklopíme na talíř, tím získáme kopečky, pokud nejsme vyzbrojeni správným nářadím, přidáme nohu, polijeme výpekem a dozdobíme rajčátky na plátky nebo měsíčky. Na rýži můžeme dát petrželku pro více barev. Naprosto jednoduché a lehké jídlo, které potěší každého. Tak dobrou chuť.