Sekaná jemně kořeněná

Připravíme si, asi tedy z obchodu, pokud si nemeleme své, mleté maso mix. Nejprve ale na pánvi necháme zesklovatět nakrájenou cibulku, k té přidáme uzenou papriku, drcený kmín a utřený česnek. Zamícháme dohromady a necháme zpěnit a provonět. Směs dáme vychladnout a pak vmícháme do mletého masa. Do toho přidáme sůl, pepř, strouhanku, worcester a vejce, důkladně promícháme a prohněteme a z výsledné hmoty vytvarujeme ovál, obdélník, prostě sekanou do pekáčku. Je důležité ji pořádně poplácat, aby z ní vyšel veškerý vzduch, bude nám tak držet hezky tvar a nebude praskat. Poctivě si ji potřeme olejem až k okrajům a podlejeme ji 1,5 cm vody. Přichází na řadu trouba, tím nemyslíme mne, ale naši horkozdušnou, ve které se při 180 stupních prvních 10 minut a pak při 150 stupních peče do zlatova. Celkem nám pečení zabere cca 40 minut. Jako příloha je vhodná brkaše nebo brambory či obyčejné pečivo. To už necháme na každém a my jen popřejeme dobrou chuť.