Chleba ve vajíčku

Pracovní týden, shon a stres v práci a ve škole, komu by se ještě chtělo vyvařovat. I u nás to tak občas bývá, přesto teplá večeře, zejména pak pro děti, je poměrně důležitá. Ale chce to něco jednoduchého, rychlého a chutného. Vzal jsem to od lesa, beru předvčerejší chleba, krájím jej na plátky. Do hlubokého talíře rozklepnu dvě, tři vejce a přidám trošku mléka. Vidličkou rozšlehám, přisolím a připepřím. Aha, takže chleba ve vajíčku?, ptá se má milovaná manželka a já vím, že to musí být něco víc, než jen obyčejný chleba. Rozpaluji na pánvi olej, plátky máčím ve vajíčku, šup na pánev, do zlatova osmahnout z obou stran a co dál? Na krásně osmažený chléb pokládám plátkový sýr, pokapávám dresingem a zasypávám čerstvě nakrájenou pažitkou. Jako přílohu zeleninka, rajčátka, okurka, nebo třeba ředkvičky. Během chvíle jsou všechny pryč a máme spokojená bříška. Pokud se i vy pustíte do téhle mňamky bez ohledu na to, zda k snídani, obědu či večeři, zbývá jen popřát dobrou chuť.