Domácí KFC

Dříve jsme fast food tohoto typu nemuseli, posléze nám zachutnal a občas jsme si kuře dopřáli, jenže ta cena a pak, ne vždy mají vše z nabídky. Takže když přišla možnost získat recept na jeho obdobu a zkusit to v domácích podmínkách, vůbec jsme neváhali. Co vše tedy  bude potřeba na takové chicken and chips?

Kuřecí křídla, my raději stehenní paličky, bílý jogurt, vajíčka, sušenou cibuli a česnek, rovněž sušený, sůl, pepř, tymián, majoránku a červenou papriku. Pak také hladkou mouku a kukuřičný škrob.

Maso si řádně osolíme. Do misky vyklopíme bílý jogurt, přimícháme 1 až 2 lžičky sušené cibule a česneku, 1 lžičku tymiánu a pepře, majoránky a sladké červené papriky. Pořádně promícháme a do této směsi řádně naložíme maso. Dáme do lednice na 30 minut odpočinout.

Připravíme si věci na obalování. V misce rozšleháme vejce a pořádně osolíme. Do druhé misky si připravíme potřebné množství, na jednu porci 2 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky s kořením, ato ve stejném složení, jako jsme dávali do jogurtu, tj. 1 – 2 lžičky sušené cibule a česneku.... až po papriku, přidáme dvě polévkové lžíce kukuřičného škrobu, pokud by někdo chtěl, dají se přidat i cereální lupínky. My je tam ovšem nedáváme. Maso vyndáme z jogurtu a tak jak je obalujeme ve směsi s moukou, poté ve vajíčku a opět lehce v misce se směsí mouky a koření. To pak smažíme ve fritéze, nebo jako u nás na pánvi či v hrnci ve větším množství rozpáleného oleje tak, aby maso bylo ponořené. Pozor, tady je fakticky nutné dávat obalené masíčko do již rozpáleného oleje. Smažíme do zlatova a opravdu nevyžaduje dlouhou přípravu. Naprosto křehoučké a chuťově vyladěné kuřecí podáváme s hranolky a popravdě, kam se proklatě dobré kuře hrabe. Tak tedy dobrou chuť.