Hermelín v housce

Posledních pár let se tahle housková jídla rozmáhají. Jdu si zkusit vyrobit jedno z nich doma, rodina chce taky a sleduje celé dění se zvědavostí na výsledek. Přišel jsem po předešlých pokusech a upřímně, ne moc zdařilých, že na domácí cosi v housce jsou jednoduše nejlepší kaiserky, jo prostě housky. Takové ty rádoby americké nasládlé bulky nejsou vůbec pro ty naše české, zmlsané jazýčky. Takže potřebuji kaiserky, hermelíny, hlávkový salát, okurku, rajské, hořčici a dresing nebo tatarku. Taky trošičku másla. Rozpékám si zlehka rozkrojenou housku na dvě půlky, obě je pak lehce potřu máslem a spodní polovinu hořčicí. Na obě poloviny položím omytý list salátu. Pokud je větší nevadí, buď jej nechám nebo klidně přehnu na půl. Pokračuji dále tou spodní polovinou, nakrájím si několik koleček okurky, pokud máte raději kyselé okurky, můžete i ty. Já jdu do salátovky. Hermelín si na pánvi pomalu opeču z obou stran, opatrně, aby nepraskl. Že je hotový a pěkně prohřátý zjistím tak, že je krásně měkký. Žádné obalování, nic. Pěkně si jej po prohřátí a opečení posadím na spodní díl housky, teď dávám dresing nebo tatarku dle chuti, rajče (zde také může být kyselá okurka) a přiklopím horní polovinou. Určitě příště zkusím s domácími hranolky, neboť výsledek je přímo skvělý a rodina se olizuje až za ušima. To jsem si zase naběhl...., ale jsem rád. Dobrou chuť