Halušky po našem

Typicky chlapská záležitost v naší domácnosti. Musím se přiznat, že to hlavní, teda halušky, jsou od Dr.Oetkera z krabice. Dám vařit vodu, dle návodu si připravím těsto a prachobyčejně kávovou lžičkou odkrajuji z těsta kousky přímo do vroucí vody. Musím trošku kmitat, neboť haluše jsou brzy hotové. Pak je zcedím, kápnu do nich trošičku olivového oleje, ale může být i normál jedlý a promíchám. To proto, abych z nich za chvíli neměl jednu velkou hmotu. Kysané zelí si v sítu propláchnu, někdo jej dusí před přípravou halušek, já ne. Pro mě musí být halušky kyselé, i když ve finále to tak kyselé také nebude. Na pánvi dávám smažit anglickou slaninu na kostky (nebo jakékoliv uzené), občas podsypu na jemno nakrájenou cibulí, ale to jak kdy a dle chuti. Když už je slanina osmahlá, přidávám zelí a občas promíchám. Olej není potřeba, neboť slaninka pustí trošku šťávy. Po chvíli, kdy je zelí dostatečně prohřáté a nasáklé šťávou anglické lady, vsypávám do halušek a celé to opět promíchám. Přidám lehce sladkou papriku pro lepší chuť, někdo přidává i trošičku adžiky. Na talíři pak posypu lehce strouhaným sýrem, který dodá vyjímečnou chuť a zlehčí chuť zelí. S plnou pusou se nemluví, tak tedy už jen dobrou chuť.