Čína po česku

Na výbornou čínu po česku potřebujeme vepřové či kuřecí maso, které si nakrájíme na kostky. Olej si smícháme se solí, 1-2 lžičkami kari a sladkou paprikou, cca 3 lžičkami kukuřičného škrobu a troškou sojové omáčky. Do této směsi naložíme maso, které důkladně ve směsi propracujeme. Takto naložené maso necháme alespoň dvě hodiny odležet, ale všeobecně platí, že čím déle tím lépe.

K přípravě pak budeme potřebovat zeleninu, nejčastěji používáme mraženou čínskou či thajskou směs, kterou obohacujeme naším vlastnoručně vypěstovaným pórkem. Má-li někdo čerstvou, jen dobře. Na pánvi si tedy orestujeme naložené masíčko, přidáme zeleninu a pro vylepšení hrst buráků, společně dusíme cca 10 minutek do změknutí zeleninky.

Skvělou čínu lze podávat s rýží, kterou si připravíme klasicky a je asi k tomuto pokrmu nejvhodnější, popřípadě lze nahradit hranolky.

Tak tedy dobrou chuť.