Rajská báječná s paprikami

Budeme potřebovat papriky bílé, mleté vepřové maso, rajský protlak, kečup sladký a nějaké to koření. Paprikám odkrojíme bublu (šťopku) a odsemeníme. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a směsí do mletých mas a nacpeme jej do paprik. V hrnci, u nás opět frčí tlakáč, což zkracuje dobu přípravy, si na trošce oleje osmahneme zlehka na jemno nakrájenou cibulku a na ní chviličku podusíme naplněné papriky. Po krátkém dušení paprik, nikoliv manželky, je vyndáme a vyměníme je za nové koření, pepř celý a bobek list (bobkový list). Necháme zpěnit, poté přidáme rajský protlak, kečup jako náhražku cukru, chviličku s kořením podusíme a přilijeme vývar (můžeme přidat horkou vodu a kostku bujónu). V tento okamžik přicházejí papriky opět na scénu, kdy je vracíme do hrnce a vše společně necháme povařit. V tlakáči nám stačí 20 až 30 minut. Po této době papriky zase musí ven, abychom omáčku přecedili od koření a cibule, dochutíme dle libosti solí a cukrem. Díky kečupu cukru bude jen malinkato. Na závěr se papriky opět vracejí do omáčky, podáváme s housko knedlem nebo rýží. Máme provoněnou kuchyni a plnou pusu slin, tak tedy už jen dobrou chuť.