Živáňa

Název, když mi jej manželka sdělovala, mě vůbec nenadchl. Ani nevím, co jsem si pod tím představoval, ale výsledek mne velice překvapil a musím se přiznat, žral jsem, jako by nemělo být žádné zítra. Recept je k tomu všemu velice jednoduchý.

Budeme potřebovat: brambory, vepřovou krkovičku, klobásu, uzenou slaninu, cibuli, česnek, sůl a pepř, sladkou papriku, kmín a alobal.

A jedem na to. Nejprve si připravíme dostatečně velké kusy alobalu a nejlépe ve dvou vrstvách. Všechny ingredience budeme vrstvit na střed a poté balit, tak aby nám to vyšlo. Brambory si oloupeme a nakrájíme na plátky, které okmínujeme. Na to maso nakrájené na kostky, cibuli a česnek nakrájený na jemno, průběžně posolíme a opepříme, plátky slaninky a kousky klobásy. Co se masa týká, můžeme si jej den předem naložit do marinády, není to ale nezbytně nutné. Na vrch zaprášíme sladkou paprikou, zabalíme a dáme na plechu péct do předehřáté trouby na 180 stupňů, při kterých necháme balíčky péct asi 20 minut. Pak teplotu snižujeme na 150 stupňů a pečeme dalších cca 30 minut. Po této době otevřeme a zkontrolujeme, zda je obsah již hotov, pokud ne, otevřený balíček necháme chvilku dopéct. No a pak, než budeme mít plné tlamičky vám popřejeme dobrou chuť a jako přílohu jsme si připravili náš chutný rajčatový salát.