Pivovar Cvikov
Vracíme se z tahu Libereckým krajem po hlavní silnici číslo 13, směr Děčín. Už se těšíme domů, ale začínají se ozývat naše bříška. Začínáme mít hlad, když tu najednou ve městě Cvikov, restaurace a hotel Pivovar. Ze směru od Liberce teda ne úplně dobře značeno, nebo jsme jen slepí, ale i když na první pohled zvenku nijak atraktivní místo, za zdmi jde o naprosto krásný areál. Stále nebo znovu se zde vaří pivo, které lze v restauraci ochutnat a zároveň si zakoupit domů, nelze minout i vlastní pekárnu s pestrou nabídkou klasického, slaného i sladkého pečiva, ale v tuhle chvíli pro nás nejdůležitější restaurace s krásnými interiéry a prostornou zahrádkou. Je teplo, slunce svítí, tak usedáme pod slunečník a během chvíle se nám věnuje velice milá a ochotná obsluha. Jídelní lístek nabízí jednu delikatesu vedle druhé, ceny jsou příznivé a jak tedy zakončit tažení po kraji? Vezmeme to v americkém stylu, pivovarský Hambáč s hranolky. Po chvíli se nám to nese, no panečku, to je laskomina. I tady hambáč umí udělat tak nějak jinak. Trošičku se nám tady v Čechách začíná trhat pytel s odborníky na hambáče všeho druhu a uznáváme, pokud to umí tak jako tady a na pár několika dalších místech, je to skvělé. Přesto jsme jednoznačně pro, aby se zachovala i ta naše tradiční kuchyně, která sakra má co nabídnout. Je samozřejmě však na každém, na co má chuť a co si dá, dnes a tady za nás tohle jídlo divokého západu naprostá pecka. Všem vřele návštěvu doporučujeme a zároveň, nechte si chutnat.