brambory se zeleninou a sýrem

Toto jídlo lze považovat za zdravé a přesto lahodné. I když jsme masožrouti, na téhle variaci jsem si osobně náramně pochutnal. A příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne vlastně úplně každý.

Postačí nám předvařené brambory nakrájené na plátky, šunka či jakýkoliv měkký salám, zelenina ve sklenici Kunovjanka, popřípadě Moravanka, ale tady pozor. Mohou obsahovat velké kusy okurek a cibule, je dobré si je rozkrájet. Do receptu může přijít i kousek masa rozkrájeného na nudličky, pokud nám zbyl třeba kousek pečeného kuřete z nedělního oběda a není tedy zrovna následující sobota. To už by to kuře tam mohlo skákat samo. Celé to smícháme a dáme do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme rozšlehaným vejcem. Taky doporučujeme malinko zalít nálevem ze zeleniny, jídlu to na chuti jen přidá. Podstatou je, aby jídlo nebylo úplně suché. A dáme péct na cca 20 minut, pak už jen nezbývá, než popřát dobou chuť a pustit se do toho.