Brambory s anglickou ve smetaně

Náhodou jsme narazili na toto jídlo v jednom z fastfoodů. Chuťově skvělé, leč cenově hrozné. Jdeme si vyzkoušet vytvořit vlastní a tedy domácí verzi. Potřebujeme brambory, anglickou slaninu v celku, kysanou smetanu a pokud nemá někdo rád kysanou, může bílý jogurt. Pak potřebujeme cibuli, sůl a pepř.

A jdeme na to. Brambory si předvaříme a nakrájíme na plátky či kostky a na chvíli odložíme. Cibuli nakrájíme na jemno, anglickou na kostičky a společně osmahneme na pánvi. To poté smícháme řádně s bramborami, osolíme a opepříme a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme smetanu a opět pořádně promícháme. Výsledek je naprosto fantastický, vyšel nás mnohem levněji a nespornou výhodou tohoto jídla je, že je skvělé jak teplé, tak studené. Nám se již dělají boule za ušima, tak vám rychle popřejeme dobrou chuť …..