Tříkrálová bábovka

Říká se jí Tříkrálová zcela z pochopitelných důvodů a na přípravu je naprosto jednoduchá a zcela praktická. Jde totiž o to, zda nám zbylo nějaké cukroví z vánoc. A rovnou si řekněme, že tak jako každý rok toho uděláme "málo", protože nám to stačí a v lednu nám zbývá, neboť už to zase ani Piňďa nežere, viď Piňďo? Jedna cesta je si cukrovíčko zamrazit a v létě si na něm pochutnat, ale upřímně to není úplně ono. Druhá varianta je z našeho pohledu lepší a cukroví tím dostaneme i do těch, kteří jsou jím již také nabaženi. K přípravě nám postačí kromě zmíněného cukroví prášek do pečiva, vejce a mléko. Jdem na přípravu. Cukroví si rozmixujeme na drobečky, vmícháme prášek do pečiva, přidáme jedno vejce, máte-li toho hromadu tak dvě a přilijeme mléko. Množství je závislé na struktuře, prostě tolik, aby těsto mělo bábovkovou konzistenci, takže hutné, ale aby šlo nalít. A šup do vymazané formy tukem či olejem a hurá do trouby. Pečeme klasicky při 160 stupních asi 30 minut, dle vpichu špejle. Místo bábovky můžeme použít formu, třeba nízký pekáček na řezy zalité čokoládou. Chuť je neuvěřitelně skvělá a protože tento receptík není náš, sluší se poděkovat paní Hance za výborný tip. Děkujeme a teď dobrou chuť.