Slípka na paprice
Paradoxně na tenhle recept raději kupujeme kuře. Naposledy byla totiž slepice nějaká atletka, která je ještě po dvou hodinách vaření v tlakáči tuhá a kdyby dostala prostor, bude snad i kvokat. Dále potřebujeme
cibuli nakrájenou na jemno,
dvě lžičky sladké papriky,
sůl
a kuřecí vývar.
K tomu smetanu na vaření,
trošku vody
a hladkou mouku.
A jdeme na to. Cibuli zpěníme v hrnci, přidáme sladkou papriku a rychle promícháme. Vložíme celé kuře, pořádně ve směsi cibule a papriky obalíme a ze všech stran opečeme. Poté přiklopíme a chvíli dusíme, aby nám pipka pustila šťávu. Přichází na řadu kuřecí vývar, kterým kuře zalijeme a osolíme. Opět přiklopíme a vaříme, dokud není kuře měkké. Po uvaření pipky ji vyndáme a obereme maso od kostí. Smícháme si smetanu s vodou a hladkou moukou, což přidáme do vývaru a asi pět minut povaříme. Po této době vracíme maso, promícháme a společně necháme ještě 2 až 3 minuty povařit. Dle potřeby ještě dochutíme a podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami a pokaždé, když se u nás tahle mňamka uvaří, stane se zázrak. Totiž po omáčce se jen zapráší...
Dobrou chuť.