Játra s brkaší

Nejprve nám tato kombinace přišla trošku podivná, ale proč to nezkusit? Na přípravu potřebujeme brambory, máslo a mléko, také sůl na lahodnou kaši, kterou děláme klasicky jako každý jiný, tedy brambory uvaříme do měkka, rozmačkáme, přidáme teplé mléko a máslo a rozmixujeme. Ale na jatérka toho bude o něco víc. Tak tedy kuřecí jatérka, většinou se dají koupit mražená půlkilová, cibuli, mletý kmín, pepř a sůl, anglickou slaninu a kousek špeku, který máme neustále skladem, sádlo. A jedeme na postup. Slaninu a špek si nakrájíme na nudličky, cibuli klasicky na drobno. Do hlubší pánve dáme rozpálit sádlo, přidáme slaninu, špek a cibuli a opečeme do měkka. Játra propláchneme, odstraníme viditelné šlachy, nakrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Zasypeme kmínem a restujeme do zatahnutí masa. Poté podlijeme troškou vody a dusíme cca 7 minut. Podušená játra dochutíme solí a pepřem a podáváme spolu s kaší. Nakonec musíme uznat, že kombinace naprosto lahodná. Rychlé a chutné jídlo, které jsme jednoznačně zařadili do našeho domácího repertoáru.