Brambory s nivou a slaninou

Jednoduchý recept na fantastické brambory se slaninou a nivou. Uvařím si brambory ve slupce, nechám trošku zchladit, abych s nimi mohl pracovat. Mezi tím si nastrouhám nivu, nakrájím si slaninu na kostičky a na cibulce ji lehce osmahnu. Pro lepší chuť přidám v závěru tavený sýr, což mi vytvoří jemnou omáčku. Vymažu si pekáček olejem, mnohem lepší je sádlem. Poté si oloupu brambory a trošku je pomačkám do pekáčku a lehce osolím. Dle chuti lze přidat i koření pro americké brambory, ale pozor, niva je sama o sobě dost slaná, což se projeví v celém jídle. Do brambor pak zlehka vmíchám slaninu se sýrovovou omáčkou a nastrouhanou nivu. V každém rohu pekáčku udělám menší důlek a do každého vyklepnu jedno vejce. Opepříme, okořeníme sladkou paprikou a celé zasypeme strouhaným sýrem (eidam nebo gouda). Dáme na chvíli zapéct na 180 stupňů (v naší horkovzdušné troubě), po 15 až 20 minutách je hotovo. Lehké a skvělé jídlo, přejeme vám dobrou chuť.