Vrtulechico

Jak jsem už jednou uvedl, nejsem žádný šéfkuchař, zato vařím rád. Občas se však naskytne situace, kdy musím a asi to zná každý z nás. Času moc není, tak hurá do rychlého a chutného jídla. Postačí mi balíček těstovin, kousek jemného či drůbežího salámu v celku, který se dá jednoduše nahradit gothajem a konzervu Mexiko od Bonduelle. Pokud k tomu mám trošku kečupu a nějaké to koření, mám vyhráno. Uvařím si těstoviny dle návodu, horká voda, osolená a hurá těstoviny do toho. Vařím na skousnutí, tedy po čase jednu vařečkou vytáhnu a skusím do ní kousnout. To jen, že se mne onehdá ptal synek, jak jako na skousnutí. Nakrájím si jednu cibuli a dva stroužky česneku na velmi jemno, dám si tu práci a pohraju si s tím. Tyhle ingredience nejsou nutné, ale doma v drtivé většině jsou a jídlu dodají lepší chuť. Na pánvi rozpálím trošku oleje, dám cibuli s česnekem a nakrájím si salám na malé kostičky. Ten pak přidám na pánev a pořádně orestuji. Pokud mám orestováno, šup otevřít konzervu a hurá na pánev, směs pořádně promíchám a přidám trošku kečupu. K tomu špetku soli, pepře, kari a pálivé papriky, to jen pro doladění, nechám pořádně prohřát. Pokud je potřeba, dochutím. Podávám s těstovinami, ještě je fajn něčím dozdobit. Trošičku to jídlu přidá hodnotu na to, jaká je to rychlovka. Já využívám petrželky a teď už jen dobrou chuť.