Šťouchané Mexiko

Velice jednoduchý recept a jak jinak pro chlapa, než vymazlený o kousíček výše. Přesto jej zvládne úplně každý a nejedné ženě či dítěti tím uděláme radost. Stačí mi pár brambor, kousek uzeniny, konzerva fazolí (u mě Mexické od Bonduel) a spousta zeleniny. Především tedy rajské a okurka na oblohu. Pak také nějaký šnitlík, v zimě jsem spokojen i s provensálskými bylinkami. Brambory oloupu, umyji a dávám vařit. Vařím do měkka, lehce rozvařené vůbec nevadí. Ještě za tepla je našťouchám a jdu k pánvi, na které si osmahnu cibulku s uzeninou, vedle si ohřívám směs fazolí, ty je potřeba trošičku dochutit. Osmaženou cibulku s uzeninou a v létě s najemno nakrájeným šnitlíkem, přidávám do rozšťouchaných brambor a promíchám. Za pomoci malého hrníčku dělám kopečky, k tomu dávám ohřáté a dochucené dle libosti fazole a oblohu. Chuť je fantastická a my vám spokojeně přejeme dobrou chuť.