Hermelín na pánvi

Milujeme sýr a nevadí nám ve spoustě jídlech. Ale rozhodně ne ve všech a jsou i jídla, kde rozhodně vadí. Jenže, není sýr jako sýr a třeba takový hermelín je naprostou laskominou k vínu, například. Řekněme si ovšem upřímně, že zatímco frantíci sýr k vínu nabízejí, čeští vinaři, někteří, sýr nedoporučují a zrající už vůbec ne. Svou silnou chutí totiž přebijí chuť vína, tak co teď s hermelínem, který jsme si k vínu koupili? Jednoduše a dobře z něj uděláme laskominu, která i s přílohou bude doslova za pár minutek. Nejideálnější budou hranolky a nějaká ta zeleninka jako obloha. Příprava hranolek na ten zdravější způsob je jednoduchá, ať se jedná o ty z čerstvých brambor, nebo mražené z obchodu. Nasypeme si je na plech, pořádně prosolíme a dáme do předehřáté trouby. U nás se pečou na 160 stupňů a jsou za chvilku. Hlavně žádný tuk. A hermelín? Hranole jsme strčili do trouby, hermelín klasicky obalíme v hladké mouce, osoleném a rozšlehaném vejci a strouhance. Ve vysoké vrstvě oleje na rozehřáté pánvi pak zprudka osmažíme. Celá příprava nám zabere přesně čas na upečení hranolek a ozdobení talířů. Jako zlepšováček pak zbytek rozšlehaných vajec ještě opepřím a šup na pánev k sýrům. Ta nám vytvoří takovou nafoukanou omeletku, kterou rozdělíme na počet strávníků a pokládám pod hermelín. Na prasáčka k tomu otevíráme tatarskou omáčku a už si cpeme papulky. No a vám všem přejeme dobrou chuť a teď už se do toho pusťme.