Jahodové knedlíky

Příprava velmi rychle, snadno a je vlastně jedno, jestli jsou jahody z vlastní zahrádky, nebo koupené, i když ty vlastní budou asi menší, zato sladší. U nás se začíná omytím a očištěním jahod od lístků, pak necháme okapat. Během okapu si připravujeme těsto. Na to potřebujeme jeden měkký tvaroh, pozor ne vaničkový, 230 g hrubé mouky, špetku soli, jedno vejce a jednu až dvě lžíce oleje. Z toho vypracujeme pořádným prohnětením krásné nelepivé tvarohové těsto, které si na pomoučeném válu (stále hrubá mouka) vyválíme placku alespoň půl centimetru silnou. Rozkrájíme na takové čtverce, aby se do každého z nich schovala jedna jahoda. Tak také činíme, z tohoto množství je cca 20 až 22 knedlíků, při jahodách z vlastní zahrádky. Jahody musí být pořádně zabalené v těstu, kuličky pořádně zkontrolujeme a šup do vroucí a lehce osolené vody na deset minut. Během vaření si nastrouháme tvaroh, někdo má raději vaničkový, připraví si tedy obsah, vaničku již nestrouhá. Knedlíky vyjmeme po uvaření z lázně a servírujeme s nastrouhaným tvarohem, zasypeme moučkovým cukrem či kakaem a zalijeme rozpuštěným máslem. Rychlá, jednoduchá a neskutečná lahoda. Tak tedy dobrou chuť.