Čokoládové řezy

Na sladkou laskominu, kterou u nás miluje opravdu každý, potřebujeme mou manželku. Ve výsledku je ukryta láska, s kterou to celé vytvořila. Především jsou ale potřeba 2 hrníčky moučkového cukru, 1 hrneček oleje, 3 hrníčky polohrubé mouky, 2 hrníčky mléka, 2 vejce, 2 lžičky kakaa, sůl, vanilkový cukr a prášek do pečiva, pro znalé dále jen prdopeč. Těsto vytváří tak, že smíchá vejce, cukr, olej, sůl a vanilkový cukr, z čehož vytvoří vláčnou hmotu. Do té přidává kakao, mouku, prdopeč a mléko. Celé to důkladně promíchá, aby se to vše spojilo. Pro milovníky ořechů se mohou přidat i nasekané ořechy. Nyní přichází na scénu vysypaný plech, u nás spíše plech s pečícím papírem a šupky do předehřáté trouby na 180, v naší horkovzdušné stačí 160 stupňů. Celý pečící proces trvá cca 25 minut, ale samozřejmě zkouší píchnutím špejle, zda se těsto nelepí.

Mezitím ale neodpočívá, naopak. Začíná příprava polevy. 100 g másla, 200 g moučkového cukru, 2 – 3 lžíce studené vody, 2 lžíce rumu, který je u nás neustále z důvodu pečení, neboť nikoliv hera, ale rum je pečení a pečení je radost, což ocení zejména pánové a 3 lžíce kakaa. Do rozpuštěného másla přidáme cukr, rozmícháme a pomalu přidáváme vodu a rum a na úplný závěr kakao.

Závěrečná scéna je před námi, hotovou buchtu hustě propíchává špejlí, polévá připravenou polevou a dozdobuje půlkami ořechů, mandlemi či strouhaným kokosem.

Co dodat, necháme si chutnat. I vy si nechte ...