Krkovice s vokem

Naprosto jednoduché, dobře vypadající a chutné jídlo, kterým snad ani nejde někoho urazit. Tedy někoho normálního. Na přípravu potřebujeme cibuli, plátky krkovice dle počtu strávníků, stejný počet vajec, nastrouhaný sýr, klasické koření a olej. No a samozřejmě brambory, hranolky či jiná příloha, že.

Plátky krkovice si naklepu, osolím a opepřím, přidávám ještě červenou papriku. Po okrajích každý plátek několikrát naříznu, tím zabráním kroucení masa na pánvi. Nyní nakrájím cibuli, je na každém, zda na drobno, větší kostičky či proužky, nebo zda ji raději vynechá. Na pánvi nechám rozehřát trošku oleje, dám cibulku a nechám zesklovatět. Na to přicházejí plátky krkovice, které pozvolna smažím z obou stran.

Zatímco se mi krkovička pomalu smaží, připravím si voko z vola, přesněji řečeno volské oko. Ideální na přípravu je lívanečník, ale není nezbytný. Prostě jen rozklepnu vejce a nechám usmažit. Jen nezapomenout osolit. U nás raději žloutek tekutější, někdo třeba ne, proto příprava je na chuti každého z nás. Očíčko pak položím na hotovou krkovici, celé posypu strouhaným sýrem a můžu klidně dozdobit zeleninkou nebo bylinkami.

Jako příloha jsou ideální hranolky, uvařené brambory, nebo předvařené brambory lehce osmahnuté na pánvi. Čerstvá zeleninka k zakousnutí dodá konečný šmrnc a nyní se již nenechme pobízet, vzhůru do toho a dobrou chuť.