Květák v obalu

Jednoduché a chutné jídlo, které znají a milují snad všichni včetně dětí. Kupujeme květák, samozřejmě pěkný, ale dá se i vypěstovat za určitých podmínek na zahrádce. Tuto variantu jsme taktéž zkoušeli, ovšem výsledek byl, no jak to říci, prostě stál za prd. Tak tedy ten koupený si doma povaříme v dostatečně osolené a okmínované vodě do mírného změknutí. Pak jej z lázně vyndáme, necháme vychladnout a oddělíme jednotlivé růžičky. Ty jednoduše obalujeme v trojobalu, tedy hladká mouka, rozšlehané a lehce osolené vejce, které někdo trošku ředí mlékem či pivem a strouhanka. Na rozpáleném oleji v pánvi osmažíme do zlatova. U nás k němu jedou vařené brambory z naší zahrádky, což nám chuťově přijde nejlepší, zcela zdravě posypeme pokrájenou petrželkou nebo jarní cibulkou, ale abychom to s tím nepřeháněli, nebojíme se tatarky. A teď už jen popřát dobrou chuť a šup do toho...