Hraběnčiny řezy

Na výborný koláč s jablky potřebujeme 1 Zlatou Hanou, 12 deka cukru krupice, 4 žloutky, směs ušleháme a přidáme 40 deka hladké mouky s půlkou prášku do pečiva. Vytvoříme těsto a jednu třetinu dáme do mrazáku. Zbytek těsta roztahneme na plech, nemusí být vymazaný, těsto je mastné dost. Nastrouháme jablka, můžeme přidat rozinky a ořechy. Zbylé 4 bílky ušleháme na sníh, přidáme 3 polévkové lžíce cukru, jemně rozetřeme na jablka a zmrzlé těsto, jež jsme si schovali do mrazáku, nastrouháme na vrch (druhá varianta, z třetiny si místo mražení vytvořte válečky, které pokládáme do tvaru mřížky). Dáme péct do předehřáté trouby (u nás horkovzduch) při 150 stupních asi 25 až 30 minut. Výsledek je fantastický, po křehkém koláči dozdobeným šlehačkou se u nás vždy jen zapráší. Dobrou chuť