Knedlík s vejcem

Tohle jídlo zná asi úplně každý a dalo by se říci, že se na něm nedá nic zkazit. To asi ne, ale dá se také udělat o trošku lepší, než jen knedl a vejce. K přípravě nám stačí knedlík, většinou ten, který nám zbyl po víkendové svíčkové, menší cibule, vejce, sůl, pepř a červená paprika. Může být i stroužek česneku. Ten si s cibulí oloupeme a nakrájíme na drobno. Na pánvi a trošce oleje necháme zesklovatět. Mezitím si knedlík nakrájíme na kostičky a šup k cibuli na pánev. Tam jej necháme pěkně opéct. Spousta lidí dává hned vejce a jídlo je pak takové bahnité. Pokud však necháme knedlík trošku opéct, nenasákne nám všechna vejce a zachová si svou strukturu. Po opečení přidáváme tedy to vejce, nebo ta vejce, podle množství a mícháme stejně, jako bychom dělali míchaná vajíčka. Nezapomeme pořádně osolit a opepřit. Za chvíli podáváme, před podáním nezapomeneme lehce ozdobit sladkou červenou paprikou. Dodá jídlu lepší chuť. Pozor, papriku nemíchat do jídla na pánvi při smažení, zhořklo by nám. K zakousnutí je také ideální kyselá okurka. Rychlou večeři, která snad nikoho neurazí, máme na stole, tak jdeme baštit a vám popřejeme dobrou chuť.